De Markten

AUB-SVP nieuwe uitbater van café De Markten Brussel 2017

Joris Lens, chef en zaakvoerder van het vroegere restaurant AUB-SVP, is de nieuwe uitbater van het café van het gemeenschapscentrum De Markten op de Brusselse Oude Graanmarkt. Dat café sloot eerder de deuren, toen de vorige uitbater Kiso Projects in december 2016 de concessie vroegtijdig stopte en wordt nu grondig gerenoveerd. "We willen er een echte ontmoetingsplaats van maken," aldus Lens. 

Het terras van Café De Markten, dat anders bij de minste zonnestralen meteen vol zat, ligt er op dit moment nog verlaten bij. Daar komt volgens het gemeenschapscentrum deze zomer verandering in, dankzij de komst van een nieuwe uitbater. Joris Lens, van het duurzame restaurant AUB-SVP, gaat het vernieuwde café runnen. "De AUB (in de Schildknaapstraat, red.) was te klein geworden. We wilden echt een terras en toen we de kans kregen om te kandideren om het café van De Markten te runnen, hebben we niet getwijfeld", zegt hij. 

Eerder opende Lens al een succesvolle pop-upbar op het dak van de Beursschouwburg. Ook nam hij de uitbating van Café van Muntpunt voor zijn rekening, toen de uitbating, ook door Kiso Projects, ten einde liep. 
Ontmoetingsplaats

Lens, die opgeleid is als architect, wil van het café een gezellige ontmoetingsplaats maken. "Het café had een geweldig terras, maar vanbinnen voelde het toch een beetje aan als een refter. Dat wordt anders. Het café wordt ook groter, het wordt een gezellige, laagdrempelige plek", zegt hij. "We blijven gaan voor duurzame voeding, maar het nieuwe café moet ook een plek zijn waar je gewoon gezellig iets kunt drinken. Het wordt een fijne nieuwe start voor de plek." 

De Markten hoopt de grondige renovatiewerken, die op 24 april starten, al in juni af te ronden. Vanaf dan gaat het terras ook terug open. 

Other projects

Nomination VOLA 2016
Cursus: Conceptueel ontwerpen met metselwerk
be-MINE: best urban regeneration project - mipim award
CELIBATAIRE DIVAS
BLACK
Supermarktwonen, wel al in Limburg!